Tο ραδιόφωνο μας με την καλύτερη μουσική από τον Ελληνικό και διεθνή χώρο προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα ποιοτικής μουσικής, επιλεγμένο με μεράκι και αγάπη για τους καλούς φίλους του ραδιοφώνου και της μουσικής γενικότερα! Το πρόγραμμα μεταδίδεται μέσα από την ιστοσελίδα μας, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους, από κάθε γωνιά του πλανήτη να έχουν πρόσβαση σ'αυτό. Eίναι ένας μη κερδοσκοπικός σταθμός μουσικής αναζήτησης που εκπέμπει ζωντανά, με βασικά κριτήρια την ποιότητα, τον ποιητικό στίχο και την προσεγμένη ροή με στόχο την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μαγικού ατμοσφαιρικού ακουστικού περιβάλλοντος που θα αγκαλιάζει και θα ταξιδεύει τον ακροατή .

AEROSMITH

Οι Aerosmith είναι ένα αμερικάνικο συγκρότημα της hard rock μουσικής σκηνής, το οποίο δημιουργήθηκε το 1970 από τον τραγουδιστή Steven Tyler και τον κιθαρίστα Joe Perry. Το εν λόγω δίδυμο πλαισιώθηκε από τον μπασίστα Tom Hamilton, τον κιθαρίστα Brad Whitford και τον ντράμερ Joey Kramer. Το 1972 υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρεία Columbia records και το επόμενο έτος κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο Aerosmith. Ο επόμενος τους δίσκος, Get Your Wings παρέμεινε για 86 εβδομάδες στον κατάλογο των δίσκων με τις περισσότερες πωλήσεις (charts) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένας από τους πιο επιτυχημένους δίσκους τους, το Toys in the Attic, κυκλοφόρησε το 1975 (#11 στις Η.Π.Α.) και έγινε ακόμη πιο επιτυχημένος μετά την επανακυκλοφορία του τραγουδιού Dream On το οποίο ανέβηκε στα 10 πρώτα του καταλόγου των σινγκλ (7"). Το 1976 ηχογράφησαν τον δίσκο Rocks (#3) που έγινε πλατινένιος, το 1977 το Draw the Line, το 1978 το ζωντανά ηχογραφημένο Live Bootleg και το 1979 το Night in the Ruts, μετά την κυκλοφορία του οποίου ο Joe Perry και ο Brad Whitford αποχώρησαν από το συγκρότημα.
Οι Aerosmith τους αντικατέστησαν με τους Jimmy Crespo και Rick Dufay. Μέσα στο έτος 1980 κυκλοφόρησαν τη συλλογή Greatest Hits, δίσκος ο οποίος θα πουλήσει 6 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τις μέρες μας. Το 1982, οι Aerosmith κυκλοφόρησαν το Rock in a Hard Place και το 1985 το Done with Mirrors ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχαν επιστρέψει οι Joe Perry και Brad Whitford. Με το δίσκο Permanent Vacation του 1987 ξανακέρδισαν τη χαμένη δημοτικότητα τους και έκαναν μεγάλη επιτυχία με τους δίσκους Pump του 1989, Get A Grip του 1993 και Nine Lives του 1997.

Το 1998 συμμετείχαν στο soundtrack της ταινίας Armaggeddon με το τραγούδι I Don't Wanna Miss a Thing που έφτασε στο #1 του αμερικανικού καταλόγου επιτυχιών. Επίσης, κυκλοφόρησαν το δίσκο Just Push Play το 2001 και το Honkin' on Bobo το 2004.

Μέχρι και το 2010, οι Aerosmith έχουν πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια αντίτυπα, έχουν 25 χρυσούς, πλατινένιους ή πολυπλατινένιους δίσκους και 4 βραβεία Grammy, ενώ από το 2001 είναι μέλη του Rock n' Roll Hall of Fame.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Greek Music