Tο ραδιόφωνο μας με την καλύτερη μουσική από τον Ελληνικό και διεθνή χώρο προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα ποιοτικής μουσικής, επιλεγμένο με μεράκι και αγάπη για τους καλούς φίλους του ραδιοφώνου και της μουσικής γενικότερα! Το πρόγραμμα μεταδίδεται μέσα από την ιστοσελίδα μας, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους, από κάθε γωνιά του πλανήτη να έχουν πρόσβαση σ'αυτό. Eίναι ένας μη κερδοσκοπικός σταθμός μουσικής αναζήτησης που εκπέμπει ζωντανά, με βασικά κριτήρια την ποιότητα, τον ποιητικό στίχο και την προσεγμένη ροή με στόχο την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μαγικού ατμοσφαιρικού ακουστικού περιβάλλοντος που θα αγκαλιάζει και θα ταξιδεύει τον ακροατή .

PEGY ZHNA

Η Πέγκυ Ζήνα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου και από πέντε χρονών άρχισε μαθήματα πιάνου. Παράλληλα σπούδασε χορό με εξειδίκευση στην jazz. Στα εφηβικά της χρόνια συμμετείχε σε όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του σχολείου της, στις θεατρικές παραστάσεις αλλά και στις χορωδιακές εκδηλώσεις.
Έχει αποφοιτήσει από την Jeanne D' Ark (την Ελληνογαλλική σχολή Πειραιώς).
Έχει συνεργαστεί με πολλούς αγαπημένους Έλληνες τραγουδιστές όπως ο Πασχάλης Τερζής, ο Νότης Σφακιανάκης ο Αντώνης Ρέμος, ο Στέλιος Ρόκκος, ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Νίκος Κουρκούλης κ.α.
Στην δισκογραφική εταιρεία Nitro Music κυκλοφόρησαν το cd single «Τι θ' ακούσω ακόμα», και τα album «Ένα χάδι» και «Βρες ένα τρόπο». Αυτές ήταν και οι δισκογραφικές δουλειές που την καθιέρωσαν στο χώρο αφού τα περισσότερα τραγούδια έγιναν μεγάλες επιτυχίες.
Το τραγούδι του Θάνου Καλλίρη «Love is a wonderful thing» που συμμετείχε στα προκριματικά της Eurovision την απογείωσε στην κυριολεξία στην αγάπη του κόσμου σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.
Η συνεργασία που είχε συζητηθεί πολύ είναι εκείνη με τον μοναδικό Γιάννη Πάριο. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης «χάρισε» στην Πέγκυ την οποία θεωρεί την καλύτερη λαϊκή φωνή της γενιάς της, τρία λαϊκά τραγούδια που περιλαμβάνονται στο album «Βρες ένα τρόπο».

H Πέγκυ μετακόμισε στο καινούριο της δισκογραφικό «σπίτι» τη ΜΙΝΟS-EMI, το 2002.
Από τη MINOS-EMI , κυκλοφόρησε ο πέμπτος της προσωπικός δίσκος, με τίτλο «Μαζί σου» που πολύ γρήγορα έγινε χρυσός. Είναι το πρώτο χρυσό άλμπουμ της Πέγκυ και τον Ιανουάριο του 2004 έγινε πλατινένιο.
Στις 17 Ιουνίου 2004 κυκλοφόρησε η επόμενη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Ματώνω» η οποία περιέχει 17 νέα τραγούδια από επιτυχημένους και καταξιωμένους συντελεστές όπως οι: Χρήστος Δάντης, Γιώργος Μουκίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ηλίας Φιλίππου, Βασίλης Γιαννόπουλος, Χριστόφος Γερμενής, Στέλιος Χρόνης , Άκης Δείξιμος και Κοσμάς. Το «Ματώνω» έγινε χρυσό μέσα σε ένα μήνα από τη μέρα κυκλοφορίας του επιβεβαιώνοντας τη δυναμική και την επιτυχία της Πέγκυ Ζήνα, ενώ τον Δεκέμβριο του 2004 έγινε πλατινένιο, ξεπερνώντας τις 40.000 πωλήσεις.
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2005 η Πέγκυ Ζήνα αποφάσισε να δώσει ΝΟΗΜΑ στα ακούσματά μας, με την κυκλοφορία του δίσκου «ΝΟΗΜΑ» σε μουσική και στίχους του Γιώργου Θεοφάνους, που με την κυκλοφορία του έγινε χρυσός. Πρόκειται για τον έβδομο δίσκο της Πέγκυς Ζήνα, η οποία έχει ήδη γνωρίσει την καταξίωση στο χώρο της. Η σύμπραξή της με τον Γιώργο Θεοφάνους, η εικαστική άποψη του Κωνσταντίνου Ρήγου και η παραγωγή του Ηλία Μπενέτου έχουν φέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Η επιτυχία που γνωρίζει στα νυχτερινά μαγαζιά , είναι ανεπανάληπτη. Ξεκινώντας από τις «Μάσκες», συνέχισε στα «Αστέρια» Γλυφάδας, όπου οι εμφανίσεις της ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ κι έγινε η μόνη τραγουδίστρια που έσπασε το «φράγμα» των 100 παραστάσεων! Συνέχισε στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ενώ τον χειμώνα του 2005 εμφανίστηκε στον ΔΙΟΓΕΝΗ, με ένα πρόγραμμα με την σφαργίδα του Κωνσταντίνου Ρήγου και του Μανόλη Παντελιδάκη, ιδιαίτερα πρωτοπόρο και διαφορετικό από ό,τι είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

Η Πέγκυ Ζήνα συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία με unplugged συναυλίες, live εμφανίσεις και συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό και μας υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Greek Music