Tο ραδιόφωνο μας με την καλύτερη μουσική από τον Ελληνικό και διεθνή χώρο προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα ποιοτικής μουσικής, επιλεγμένο με μεράκι και αγάπη για τους καλούς φίλους του ραδιοφώνου και της μουσικής γενικότερα! Το πρόγραμμα μεταδίδεται μέσα από την ιστοσελίδα μας, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους, από κάθε γωνιά του πλανήτη να έχουν πρόσβαση σ'αυτό. Eίναι ένας μη κερδοσκοπικός σταθμός μουσικής αναζήτησης που εκπέμπει ζωντανά, με βασικά κριτήρια την ποιότητα, τον ποιητικό στίχο και την προσεγμένη ροή με στόχο την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μαγικού ατμοσφαιρικού ακουστικού περιβάλλοντος που θα αγκαλιάζει και θα ταξιδεύει τον ακροατή .

CHRISTINA ANGUILERA


Η Κριστίνα Μαρία Αγκιλέρα (Christina Maria Aguilera, γεν. στο Στάτεν Άιλαντ, Νέα Υόρκη στις 18 Δεκεμβρίου 1980) είναι αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και μουσικός παραγωγός. Μαζί με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς διεκδικούσαν και συνεχίζουν να διεκδικούν τον τίτλο της πιο επιτυχημένης νεανικής τραγουδίστριας. Έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Έχει καταγωγή από την Ιρλανδία και τον Ισημερινό. Άλλαζε συχνά τόπο κατοικίας επειδή ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός. Σε ηλικία έξι ετών έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις στην τηλεόραση, ενώ στα 12 της συμμετείχε στο "The Mickey Mouse Club".

Το 1994 πηγαίνει στην Ιαπωνία και μαζί με την Κέιζο Νακανίσι ηχογραφούν το κομμάτι "All I Wanna Do". To 1998 συμμετέχει στο σάουντρακ της ταινίας "Μουλάν". To καλοκαίρι του 1999 κυκλοφορεί το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ που είχε ως τίτλο το όνομά της. Το τραγούδι "Genie In A Bottle" σκαρφαλώνει στα charts και στην Αμερική παραμένει για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες στο νούμερο 1. Το πρώτο της άλμπουμ πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα στην Αμερική και 12 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Το 2000 κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy ως "Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Τραγουδίστρια".


Το 2000 το τραγούδι της "What A Girl Wants" πηγαίνει στην κορυφή των αμερικάνικων charts, και η ίδια συμμετέχει στο Χριστουγεννιάτικο γκαλά στον Λευκό Οίκο και κερδίζει και το πρώτο της Grammy. Το Σεπτέμβριο του 2000 μπαίνει στο χώρο της latin pop και κυκλοφορεί το άλμπουμ "Mi Reflejo", στο οποίο απλώς το ερμηνεύει, αφού αν και έχει καταγωγή και από τον Ισημερινό, δεν μιλάει καθόλου ισπανικά.

Την άνοιξη του 2001 αλλάζει κατεύθυνση, γίνεται πιο R&B και μαζί με την Μία, την Πινκ και την Λιλ Κιμ σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts με το "Lady Marmalade", τραγούδι που ακούστηκε στην ταινία "Moulin Rouge!".

To δεύτερό της προσωπικό άλμπουμ κυκλοφορεί το φθινόπωρο του 2002 με τον αποκαλυπτικό τίτλο "Stripped" και την ίδια να δοκιμάζεται σε ποπ μουσικά μονοπάτια. Το άλμπουμ είχε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο και κατάφερε να μείνει στα charts για πολλά χρόνια ακόμα. Κυκλοφόρησε 5 singles από το άλμπουμ με επιτυχία. Συγκεκριμένα το τραγούδι Beautiful έφθασε το νούμερο 2 στην Αμερική για 2 εβδομάδες και νούμερο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με τα δύο της άλμπουμ έχει καταφέρει να αποσπάσει πολλά βραβεία από διάφορες διοργανώσεις, όπως Billboard, Latin Grammy, Teen Choise, MTV και πολλά άλλα. Το Σεπτέμβριο του 2004 με τη συνοδεία της Μίσι Έλιοτ συμμετέχει στο σάουντρακ της ταινίας "Shark Tale" ερμηνεύοντας το κομμάτι "Car Wash".

Τον Αύγουστο του 2006 κυκλοφόρησε το τρίτο studio άλμπουμ της καριέρας της με τον τίτλο Back To Basics.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Greek Music